Over Greenjoy

Greenjoy – sloep verhuur

Wie vindt elektrisch fluistervaren nou niet leuk?! Heerlijk genieten van het kabbelende water onder het genot van een hapje en een glaasje. Geniet is gemakkelijk, het bezit van een sloep daarentegen is duur, onderhoudsintensief en rijk aan zorgen. Beschikken over een sloep is ons inziens belangrijker dan er een te bezitten.

Greenjoy bouwt aan een netwerk van elektrische fluistersloepen. Iedereen kan reserveren middels (mobiel) internet en met een telefoontje kan de huurder de fluistersloep eenvoudig aan en uit te schakelen. Greenjoy maakt op deze high-tech manier duurzaam genieten toegankelijk.

Wie en wat is Greenjoy!

Greenjoy is opgericht door een drie liefhebbers/ondernemers (Rob Veldt, Sven Gribnau & Michel Doggenaar) die groen sloepvaren bereikbaar willen maken voor iedereen. Sloepvaren heeft een wat ‘kakkineus’ imago, met teakdek, blauw/witte kussen en champagne koelers. Maar in onze beleving gaat het om zorgeloos genieten op het water. Niet in een aftandse praam, maar in een stoere, robuuste, stabiele en veilige sloep. De keuze voor recyclebaar aluminium (geen anti-fouling en/of verf nodig) de elektromotor, de stootlijst van gerecycled plastic, het varen op groene stroom maken onze sloepen tot de groenste keus op het water.

Zo bieden we plezier op een verantwoorde manier.

Overigens doen we het niet alleen. Greenjoy werkt samen met mensen die hun aandeel (geld, tijd, kennis, boten, promotie) inbrengen in ons netwerk, daar lol aan beleven en bovendien mee kunnen delen in het succes door een sloep te kopen en te laten exploiteren door Greenjoy.

Dit financieringsmodel moet het mogelijk maken om de ambitie na te streven om een ‘Greenwheels op het water’ na te streven: een netwerk van elektrische sloepen die volledig geautomatiseerd gehuurd kunnen worden. Beschikbaarheid en boeken via internet, aan- en afmelden van de sloep door middel van een telefoontje.

Ook werken we graag samen met lokale horeca aan het water. Verantwoord genieten in combinatie met lekker genieten – dat maakt het vaarplezier helemaal compleet. Het netwerkaspect komt overigens ook terug in het crowdfunding initiatief van de ABN AMRO – SEEDS.

Inmiddels vaart deze door de ‘crowdfunded’ sloep in de Haarlemse grachten!

Dat we willen groeien is nu ook zichtbaar in andere steden. Leeuwarden ging 8 juni van start. Greenjoy Leeuwarden is opgezet door ondernemers, Anne Hoekstra en Ritske Merkus,  uit Leeuwarden, die het model van Greenjoy 1-op-1 overnemen.

Maar ook Greenjoy Utrecht en Greenjoy Loosdrecht zijn inmiddels geopend. Zie voor meer info www.greenjoy.nl of onze nieuws pagina